I Love My Job: Libert werkt bij Medex

« Ik sta vaak voor
boeiende medische vraagstukken »

Wie? Dr. Libert Vandenbempt
Leeftijd? 58 jaar
Opleiding? Arbeids- en verzekeringsgeneeskunde
Functie? Kwaliteitsmanager arbeidsongevallen
Organisatie? Medex

Wat doet Medex?

«Medex maakt deel uit van de federale overheidsdienst Volksgezondheid. De artsen die hier werken evalueren de arbeidsgeschiktheid van overheidspersoneel na een werkongeval of na een langdurige ziekte, doen medische keuringen van piloten en chauffeurs, voeren controles uit op afwezigheid bij ambtenaren en doen expertises bij slachtoffers van opzettelijke gewelddaden.»

Waarin verschilt jouw job van deze van andere artsen?«Als ik vergelijk met mijn periode als huisarts, heb ik nu meer tijd voor mijn gezin en hobby’s. Ik vind ook meer afwisseling in mijn job. Naast het uitvoeren van expertiseonderzoeken, coördineer ik ongevaldossiers en organiseer ik bijscholingen voor onze artsen.»

Wat maakt jouw job zo boeiend?

«Ik kom in contact met een zeer uiteenlopend publiek. Ik ontmoet zowel collega’s uit andere overheidsdiensten, als vrachtwagenchauffeurs, schippers en piloten. Ook inhoudelijk sta ik vaak voor boeiende medische vraagstukken. Belangrijk voor mij is ook het feit dat we er bij Medex niet alleen voor staan. Ik kan steeds rekenen op goede administratieve ondersteuning en gemotiveerde paramedici.»

Ben jij arts en heb je interesse in een functie bij Medex? Bekijk de bedrijfsfilm op www.health.belgium.be/wie-zijn-wij-0