Jupiler Pro League – Sollied debuteert bij Lokeren met zege tegen Eupen, STVV klopt Zulte Waregem

Jupiler Pro League - Sollied debuteert bij Lokeren met zege tegen Eupen
Jupiler Pro League - Sollied debuteert bij Lokeren met zege tegen Eupen

Trond Sollied heeft zijn entree als coach bij Lokeren niet gemist. De Waaslanders klopten zondag op de veertiende speeldag van de Jupiler Pro League Eupen met 2-0. Sint-Truiden pakte de volle buit tegen Zulte Waregem (2-1). Lokeren is door de zege rode lantaarn af, Zulte Waregem is nu hekkensluiter met Moeskroen. “Trond moet de vlam in de pan doen slaan”, stelde stelde Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht eerder deze week bij de voorstelling van Sollied, de opvolger van Peter Maes. Daar slaagde de Noorse trainer tegen Eupen aardig in, want na elf minuten had Lokeren al een dubbele voorsprong beet. Lukas Marecek (10.) en Marko Miric (11.) namen de treffers voor hun rekening. Nadien doofde de vlam uit. De thuisploeg controleerde, en Eupen was niet bij machte terug te slaan. De 2-0 bleef op het bord en Lokeren boekte zijn tweede zege van het seizoen.
Theo Bongonda (29.) bracht Zulte Waregem in Sint-Truiden op voorsprong, en toen Harbaoui even nadien de 0-2 nette, leek de partij gespeeld. De videoref keurde de treffer echter af, voor een fout van de Tunesiër op De Norre. De thuisploeg bleef zo in de partij, al kon het voor de koffie niet meer reageren. Na de pauze kwam STVV dan toch op gelijke hoogte. Daichi Kamada (61.) trapte de gelijkmaker binnen. Harbaoui moest een kwartier voor tijd gaan douchen met een tweede gele kaart, en STVV buitte die numerieke meerderheid uit. Elton Acolatse (85.) zette de 2-1 eindstand op het bord.
Lokeren (10 ptn) stijgt door de zege naar de veertiende plaats, Moeskroen en zulte Waregem delen de laatste stek met negen punten. STVV (21 ptn) is zesde.

Bron: Belga