Jupiler Pro League – Anderlecht heeft weinig overschot, maar wint op Waasland-Beveren

Jupiler Pro League - Anderlecht heeft weinig overschot
Jupiler Pro League - Anderlecht heeft weinig overschot

Anderlecht heeft zondag op de veertiende speeldag van de Jupiler Pro League de drie punten gepakt op het veld van Waasland-Beveren. De Brusselaars imponeerden niet, maar wonnen op de Freethiel met 1-2. Paars-wit toonde van bij de aftrap het meeste initiatief, en die drang naar voren werd na twaalf minuten beloond. Verstraete stopte Nany Dimata foutief in de zestien, de aanvaller ging zelf achter de bal staan en faalde niet: 0-1. Anderlecht bleef de betere, maar grote kansen bleven uit. En Waasland-Beveren van zijn kant was niet bij machte om de Brusselse afweer in de problemen te brengen.
Ook na halfweg kregen de fans maar weinig spektakel te zien. Helemaal lekker liep het niet bij Anderlecht, maar ook bij de thuisploeg was het vooral willen maar niet kunnen. De bezoekers maakten het dan zichzelf lastig, toen Milic na 73 minuten van het veld moest met een tweede gele kaart. Waasland-Beveren zette alles op alles, maar de Brusselaars sloegen genadeloos toe op de counter. Dimata bediende Adrien Trebel (83.) die de 0-2 in het dak van het doel knalde. Thuisverdediger Caufriez kreeg nadien nog zijn tweede geel, maar toen bezoeker Bubacarr Sanneh (90.+3) zijn eigen doelman verschalkte, kwam de spanning terug. Uiteindelijk bleef de gelijkmaker uit.
In de stand staat Anderlecht (27 ptn) op de vierde plaats, achter Racing Genk (34 ptn), Club Brugge (31 ptn) en Antwerp (28 ptn). Waasland-Beveren (11 ptn) blijft dertiende.
Anderlecht ontvangt op de volgende speeldag AA Gent. Waasland-Beveren trekt naar Brugge voor het duel met Cercle. Paars-wit probeert voordien, donderdag op bezoek bij Fenerbahçe op de vierde speeldag van de Europa League, de hoop op Europese overwintering levendig te houden.

Bron: Belga