Antwerp smeert Standard pijnlijke thuisnederlaag aan

Antwerp heeft op de veertiende speeldag van de Jupiler Pro League de volle buit gepakt bij een tam Standard. De wedstrijd op Sclessin eindigde op 0-2. Beide ploegen neutraliseerden mekaar in de eerste helft. Marin kwam voor Standard dicht bij de openingsgoal, maar trof de buitenkant van de paal. Ook Antwerp raakte, met voormalig Standard-speler Mbokani, nog voor de rust het kader. Na een fout van Fai op diezelfde Mbokani kregen de bezoekers net voor halfweg een strafschop. Lior Refaelov (45+2) nam zijn verantwoordelijkheid en faalde niet: 0-1.

Standard ging na de koffie op zoek naar de gelijkmaker, maar de Luikse motor sputterde en kansen bleven uit. De Antwerp-verdediging stond zijn mannetje, en de Rouches kwamen er niet door. Lestienne en Luyindama kregen in het slot kansen, maar misten. Invaller Didier Lamkel Zé (90+2) maakte er in de extra tijd op de counter 0-2 van.

Antwerp (28 ptn) is in de stand steviger derde, achter leider Racing Genk (34 ptn) en Club Brugge (31 ptn). Standard staat zesde met 20 punten.

Op de volgende speeldag, de vijftiende, maakt Standard de verplaatsing naar KV Kortrijk. Antwerp ontvangt op de Bosuil KV Oostende.

Bron: Belga