Zachte week op komst

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vannamiddag is het rustig en zonnig met enkele hoge wolkenvelden, die talrijker zijn in de kuststreek. Het ochtendgrijs in het uiterste oosten van het land zal snel oplossen. Het wordt zachter dan de vorige dagen, met maxima tussen 10 en 14 graden, meldt het KMI. 's Avonds en 's nachts is het licht tot gedeeltelijk bewolkt met hoge en middelhoge bewolking. Op het einde van de nacht kan er zich nevel, mist en lage bewolking vormen, vooral in het noorden van het land. De minima liggen tussen 0 en 8 graden. Morgen wisselen opklaringen af met hoge bewolking. Plaatselijk kan er misschien wat gedruppel vallen uit de hoge bewolking. Het blijft echter wel droog op de meeste plaatsen met maxima tussen 12 of 13 graden in de Ardennen en 15 of 16 graden in Vlaanderen. Tijdens de nacht van maandag op dinsdag is het gedeeltelijk bewolkt met nog steeds hoge en middelhoge bewolking. De minima liggen tussen 6 en 12 graden.

Dinsdag wordt zonnig met hoge bewolking. Het wordt erg zacht met minima tussen 15 graden op de Hoge Venen en 19 graden in Vlaanderen.

Woensdag begint met opklaringen. In de namiddag neemt de bewolking toe van het westen, gevolgd door lichte regen. In het oosten blijft het droog tot de avond. De maxima schommelen rond 15 graden in het centrum van het land.

Donderdag verplaatst de regenzone zich verder naar Duitsland. In de voormiddag is het bewolkt met lichte regen in de Ardennen, terwijl het elders droog is met brede opklaringen. In de loop van de dag wordt het ook in het oosten droog. De maxima schommelen rond 13 graden in het centrum van het land.

Zaterdag en zondag neemt de kans op neerslag toe, maar het blijft zacht met maxima rond 13 of 14 graden in het centrum

bron: Belga