Nederlander Ronhaar snelt naar goud bij junioren voor twee Belgen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Pim Ronhaar heeft zich voor eigen volk gekroond tot Europees kampioen veldrijden bij de junioren. De Nederlander haalde het in Rosmalen voor onze landgenoten Witse Meeussen en Thibau Nys. Het was Meeussen die als eerste het veld indook op het domein Autotron in Rosmalen. De renner van het Callant-Dolticini team nam de kop, vier andere Belgen en enkele Nederlanders volgden gezwind.

Meeussen, onlangs nog winnaar van de Wereldbeker in Bern en de Superprestige in Ruddervoorde, bepaalde het tempo, samen met zijn ploegmaat, maar Nederlander, Pim Ronhaar. Vijf anderen pikten aan bij wie drie landgenoten: Ward Huybs, Thibau Nys en Jelle Vermoote, voorts nog de Tsjech Jakub Toupalik en de Nederlander Luke Verburg.

Iets voor halfweg cross versnelde Ronhaar een paar keer, enkel Meeussen wist zijn wiel te volgen, maar met nog drie rondes voor de boeg zou ook onze landgenoot tegen een achterstand van zes seconden aankijken. Ronhaar bouwde zijn voorsprong verder uit, Meeussen liep weg bij de rest, de vijf anderen streden voor het brons.

Ronhaar soleerde naar het goud, 14 tellen later werd het zilver voor Meeussen, de sprint om het brons kwam op naam van Thibau Nys.

bron: Belga