Fransman Stéphane Lefebvre wint de Condroz

De Fransman Stéphane Lefebvre (Citroen C3 WRC) heeft de Condroz rally gewonnen. In de slotwedstrijd van het BK hield had hij aan de finish 14.2 seconden over op eerste achtervolger Adrian Fernemont (Skoda Fabia R5). Cédric Cherain (Skoda Fabia R5) eindigde als derde. In de eerste ronde van vijf klassementsritten werd er zondagochtend fel gebikkeld en wonnen Verschueren (Skoda Fabia R5), Baugnet (Citroën C3 R5) en Fernemont elk één rit. Cherain won er twee, waardoor hij over Verschueren naar de derde plaats wipte. Leider Lefebvre mengde zich niet in de debatten en controleerde de wedstrijd.

Bij aanvang van de tweede ronde duwde de Fransman het gaspedaal wat dieper in, hij won de zesde klassementsrit van de dag en vergrootte zijn voorsprong op eerste achtervolger Fernemont. De Fransman beleefde niet veel later een spannend moment, toen hij zijn schokdemper beschadigde. Hij wist evenwel de schade te beperken tot 4.3 seconden tijdverlies. Fernemont verkleinde de kloof tot 13.9 seconden, maar daar bleef het bij.

Lefebvre's eindzege in de 45e rally van de Condroz kwam nooit echt in gevaar. Na Sébastien Loeb (2013) is Lefebvre de tweede Fransman op de erelijst. Een overwinning die overschaduwd werd door het tragisch ongeval gisteren, waarbij Rik Vanlessen, de corijder van Steve Matterne, om het leven kwam. BMA Autosport, het team van Matterne en Belgisch kampioen Kris Princen, trok zich uit respect voor zijn rijder terug uit de wedstrijd.

Zo kwam er een triest einde aan een mooi kampioenschap, waarbij Kris Princen en Vincent Verschueren tot in de voorlaatste wedstrijd van het BK voor de titel streden. Een strijd die gewonnen werd door de 44-jarige Princen, die voor de tweede keer in zijn carrière, na 1999, de Belgische titel veroverde.