Alain Chevalier, een van oprichters van LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), overleden

Alain Chevalier
Alain Chevalier

Het Elysée heeft vandaag het overlijden gemeld van Alain Chevalier, een van de oprichters van ’s werelds grootste producent van luxegoederen LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy). Het Franse presidentschap noemt hem in een mededeling een “visionair man”. “Hij heeft zijn intelligentie en talent ten dienste gesteld van de politiek en de industrie, waarbij hij met zijn visie en vastberadenheid ertoe bijdroeg Frankrijk op de eerste plaats te brengen in het domein van de luxe”, benadrukt het presidentschap van de republiek, zonder de datum van het overlijden te vermelden, noch de leeftijd van Chevalier.

Chevalier, een Fransman uit Algerije, stond aan het hoofd van Moët Hennessy toen hij zijn bedrijf in 1987 met de groep Louis Vuitton verenigde, toen voorgezeten door Henry Racamier. De nieuwe groep, die LVMH gedoopt werd, kwam twee jaar later in handen van Bernard Arnault, die er nog steeds de eerste aandeelhouder van is.

De bedrijven Moët Hennessy en Louis Vuitton, “die onder zijn leiding al sommige van de meest prestigieuze merken in de domeinen van de wijn en sterkedrank, van de mode, parfumerie en cosmetica bijeenbrachten, waren buitengewone ambassadeurs van de Franse elegantie en het Franse raffinement”, aldus het Elysée.

bron: Belga