Een derde van alle moeders heeft last van Sinterklaasstress

Een derde van alle moeders heeft last van Sinterklaasstress
Belga / K. Van Accom

Nog een goede maand en dan is het weer aan Sinterklaas om de harten van de kleine kinderen te veroveren. Maar ondanks deze fijne dag, krijgen veel ouders hier stress van. Maar liefst één op de drie moeders kampt met ‘Sinterklaasstress’. 

Speelgoedketen Dreamland ondervroeg 1.000 ouders naar aanleiding van Sinterklaas. Uit die enquête kom men concluderen dat de goedheiligman niet alleen voor plezier zorgt. Veel ouders ervaren stress. Zo hebben ze vaak te weinig tijd en geld om een geschikt cadeau te kopen. Daarnaast zijn ze bang om betrapt te worden tijdens het pakjes leggen. Dit maakt dat maar liefst 20% van alle vaders stress krijgt door Sinterklaas. Moeders maken zich nog meer druk. Een op de drie wordt nerveus van zes december.

Verstopplaatsen

De cadeau’s mogen dan steeds minder conservatief zijn, de plaatsen om ze te verstoppen blijven grotendeels hetzelfde. Het merendeel van de ouders verstopt ze op hun slaapkamer, zolder of in de garage. Wie echt zeker wil zijn, kan ze ook altijd bij oma en opa leggen.