Vermiste Saoedische journalist – Erdogan: “Hoogste niveau” in Riyad achter dood Khashoggi

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan stelt de Saoedische regering verantwoordelijk voor de vermoedelijke moord op journalist Jamal Khashoggi. Het bevel om Khashoggi te doden, kwam van “het hoogste niveau” van de Saoedische regering, schreef Erdogan in een vrijdag gepubliceerd gastcommentaarstuk van de Washington Post. Erdogan zegt dat er in het onderzoek nog belangrijke vragen onbeantwoord blijven. Zo is nog onduidelijk wat gebeurd is met het lichaam van de journalist. “Spijtig genoeg hebben de Saoedische autoriteiten deze vragen niet beantwoord.”
Khashoggi, die kritisch was voor het Saoedische regime, ging op 2 oktober het consulaat in Istanboel binnen om er papieren in orde te brengen voor zijn aanstaande huwelijk. Sindsdien was hij spoorloos. Riyad gaf pas weken later, onder gigantische internationale druk, toe dat de 59-jarige man in het consulaat werd omgebracht.
Het Turkse parket-generaal verklaarde woensdag dat de Saoedische journalist kort na het binnenkomen in het consulaat gewurgd is. Daarna zou zijn lichaam “in stukken gesneden” en “vernietigd” zijn.

bron: Belga