Proximus League – OHL eert overleden voorzitter met zege tegen Tubeke

Proximus League - OHL eert overleden voorzitter met zege tegen Tubeke

Oud-Heverlee Leuven heeft zaterdag zijn eerste thuisoverwinning van het seizoen behaald. Op de dertiende speeldag van de Proximus League versloegen de Leuvenaars Tubeke met 4-1. Derrick Tshimanga (14.) bracht de thuisploeg op voorsprong, Ernest Agyiri (27.) maakte nog voor het half uur gelijk.
Tien minuten na de pauze moest Tubeke met tien verder na de uitsluiting van Touré. Het numerieke overwicht vertaalde zich in de 70e minuut in een tweede Leuvense goal, op naam van Frédéric Duplus, enkele minuten nadien gevolgd door een doelpunt van Joeri Dequevy. Esteban Casagolda zette in de slotminuten de 4-1 eindstand op het scorebord.
Het duel stond in het teken van het overlijden van OHL-voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha. De Thai stierf vorig weekend in een helicoptercrash aan het stadion van het Engelse Leicester City, een andere club in zijn portefeuille.
De wedstrijd begon met een minuut stilte en de spelers van OHL droegen een zwarte rouwband. Na een uur wedstrijd volgde nog een nieuw eerbetoon.
In het klassement van 1B blijft OHL ondanks de zege zevende met 12 punten. Tubeke is met 6 punten de rode lantaarn.

bron: Belga