OHL houdt tijdens match tegen Tubize eerbetoon aan overleden voorzitter

OHL houdt tijdens match tegen Tubize eerbetoon aan overleden voorzitter

Oud-Heverlee-Leuven heeft zaterdag in de vooravond voor en tijdens de match tegen Tubize eer betuigd aan Vichai Srivaddhanaprabha, de Thaise voorzitter en eigenaar van de voetbalclu, die vorige week zaterdag overleed in een helicoptercrash aan het voetbalstadion van het Engelse Leicester. De stadionspeaker liet voor de aanvang van de match overigens duidelijk verstaan “dat de visie van Vichai op OHL beschermd en uitgevoerd zal worden”. Supportersclub Louvaniste had vooraf opgeroepen bloemen neer te leggen aan de ingang van het stadion, een oproep waarop tientallen supporters ingingen. Een aantal supporters droegen ook een rouwband. Binnen het stadion konden in een grote tent rouwregisters worden getekend. Voor de aanvang van de match werd er een minuut stilte gehouden.
“Vichai was niet alleen een warm en nederig man, maar ook zeer genereus voor wie zijn pad kruiste. Alhoewel zijn reis met Oud-Heverlee-Leuven nog maar net begonnen was, zal zijn visie op de club beschermd en uitgevoerd worden”, aldus de stadionspeaker voor aanvang van de minuut stilte, die gevolgd werd door een krachtig applaus op de tribunes.
In de 60e minuut van de match werden in tribune 4, waar de spionkop van OHL zich bevindt, de stadionlichten gedoofd en staken de supporters zelf lichten aan met hun gsm’s. Het getal 60 verwijst naar de leeftijd van Srivaddhanaprabha toen hij stierf. Na afloop van de match, die OHL met 4-1 won, weergalmde ter ere van de overleden voorzitter uit de boxen “You’ll never walk alone”. Dat werd massaal meegezongen.

bron: Belga