Vakbond wordt notaris, fiscalist én advocaat

door
Belga
Leestijd 1 min.

ACLVB vormt zichzelf om tot een dienstenbedrijf. Zo wil de liberale vakbond meer leden aantrekken nu de lage werkloosheid tot minder inkomsten leidt. Leden kunnen voortaan bij ACLVB aankloppen voor onder meer fiscaal advies en hulp bij erfenissen, zo melden Het Laatste Nieuws en De Morgen. De vakbond moet tegenwoordig minder werkloosheidsuitkeringen uitbetalen. Dat is een activiteit waarvoor de bonden betaald worden door de overheid. En dus gaat ACLVB, dat net geen 300.000 leden telt, op zoek naar nieuwe dienstverlening.

"Uiteraard blijft onze corebusiness de collectieve belangenbehartiging en de juridische bijstand in arbeidsgeschillen", zegt voorzitter Mario Coppens. "Daarnaast gaan wij nu aanzienlijk meer inzetten op individueel advies bij zaken die belangrijk zijn in het leven naast het werk."

Is advies om minder belastingen of successierechten te betalen niet in strijd met het streven van de vakbond naar een sterkere overheid? Coppens vindt van niet. "We gaan ook niemand adviseren om met zijn geld naar de Kaaimaneilanden te trekken, hé. Als de overheid legale manieren voorziet om minder belastingen te betalen, mogen de mensen daarvan op de hoogte gebracht worden."

bron: Belga