Nina Derwael: "Ik zit even op een roze wolk nu"

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Het dringt nog niet helemaal tot me door. Ik zit even op een roze wolk nu", reageerde Nina Derwael voor de camera's van Sporza nadat ze vandaag Belgische sportgeschiedenis geschreven had door zich tot wereldkampioene op de brug met ongelijke leggers te kronen. "Dit is een droom die werkelijkheid wordt, maar ik ben nog altijd een beetje bang dat ik straks wakker word." "Vanochtend was ik meteen heel gestrest. Gelukkig had ik mijn teamgenoten om me rustig te houden. Na de afsprong viel er een pak stress van mijn schouders. Het was een hele opluchting. Met mijn score was ik superblij. Je denkt dan wel dat het goed was voor goud, maar er moesten nog turnsters komen en je weet nooit wat die presteren. Het was nog even afwachten."

Simone Biles, olympisch- en wereldkampioene allround, moest op een half punt van Derwael met zilver vrede nemen en had alle lof voor de 18-jarige Limburgse. "Ze is geweldig om naar te kijken", vertelde de 21-jarige Amerikaanse. "Achter haar tweede worden, voelt aan als winst. Zelf ben ik heel tevreden over mijn oefening, maar het kan dus nog beter. Derwael is een inspiratie. Als ik zie hoe makkelijk het haar afgaat en hoeveel vertrouwen ze heeft, geeft me dat de hoop dat ik op de brug nog kan verbeteren."

"Naar Biles kijk ik al heel lang op en dat doe ik nog", aldus Derwael. "Om dan uit haar mond te horen dat ik het zo goed gedaan heb, is echt heel speciaal. Dit moment ga ik echt koesteren. Ik ga hier van genieten."

Morgen turnt Derwael nog de finale op de balk. Daarop is ze een outsider voor een medaille. "Ik wil gewoon nog een goede oefening doen om hier mooi te kunnen eindigen en we hopen op het beste."

bron: Belga