Belgen in het buitenland - Dries Mertens scoort drie keer en deelt assist uit

Op de elfde speeldag in de Serie A heeft Napels makkelijk met 5-1 afstand genomen van staartploeg Empoli. Drie Mertens nam drie doelpunten voor zijn rekening en deelde ook nog eens een assist uit. De Rode Duivel scoorde in de 38e, 64e en 93e minuut. Lorenzo Insigne had de score in de 9e minuut geopend voor Napels, in de 90e scoorde Arek Milik op aangeven van Mertens de 4-1.

In de stand is Napels tweede, op drie punten van Juventus, dat zaterdag Cagliari ontvangt.

Paris Saint-Germain, dinsdag tegenstander van Napels in de Champions League, gaat in de Ligue 1 na 12 speelden nog altijd met het maximum van de punten (36) aan de leiding. Vrijdag werd er met 2-1 gewonnen van Rijsel, tweede in de stand, dankzij doelpunten van sterspelers Kylian Mbappé (70e) en Neymar (84e). Thomas Meunier maakte de 90 minuten vol voor PSG.