WK turnen – Nina Derwael wil met moeilijkere sprong nog beter doen op volgend WK

WK turnen - Nina Derwael wil met moeilijkere sprong nog beter doen op volgend WK
WK turnen - Nina Derwael wil met moeilijkere sprong nog beter doen op volgend WK

Nina Derwael was tevreden met haar vierde plaats in de allroundfinale in Doha, maar op het volgende WK wil ze nog beter doen. “Met een moeilijkere sprong moet dat zeker lukken”, verklaarde de 18-jarige Limburgse voor de camera’s van Sporza. “In de top acht ben ik de enige die zo’n simpele sprong doe. Daar moeten we aan werken, wil ik die volgende stap kunnen nemen. Hier had ik niet beter kunnen doen, ik heb alles gegeven wat ik had. Het is een beetje jammer dat dat dan net geen medaille oplevert, maar het is een hele eer om achter die drie topgymnasten te staan. Ik mag super tevreden zijn. Ik had in deze finale niets te verliezen en ben blij met de plaats die ik heb.”
Vrijdag is Derwael de topfavoriete op de brug met ongelijke leggers. Op dat toestel kroonde ze zich al twee keer tot Europees kampioene. “Deze prestatie gaf me wel vertrouwen voor de brugfinale. Ik heb vandaag ook mijn oefening nog eens kunnen doen en het is heel goed gelukt. Met goud ben ik nog niet bezig. Het belangrijkste is die oefening goed doorkomen en dan hopelijk met een goed resultaat.”
“Nina kan zichzelf niets verwijten”, beaamde haar coach, de Française Marjorie Heuls. “We waren heel dicht bij een medaille en dan ga je nadenken waar ze overal een tiende heeft laten liggen, maar we onthouden het positieve. Nina is nu bij de allerbeste turnsters van de wereld. Deze prestatie is geen uitzondering meer. We zullen anders gaan trainen. Het is waar dat ze op de sprong de meeste groeimarge heeft, maar we moeten het intelligent aanpakken. Ze moet haar lichaam langzaam ontwikkelen. We gaan daar onze tijd voor nemen. We blijven ons ook op de brug concentreren, want dat blijft toch haar sterkste punt.”

.bron: Belga