Ruim 134.000 euro voor projecten die vakantiedrempels wegnemen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een vakantie is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel Vlamingen stuiten op drempels. Soms gaat het om geld, maar het kan ook een gezondheidsdrempel of een zorgdrempel zijn. Minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) investeert via Toerisme Vlaanderen 134.400 euro in acht projecten die zulke drempels wegnemen. Zo gaat er 18.889 euro naar een project dat 20 logies in Antwerpen autismevriendelijker maakt: de stress wordt maximaal gereduceerd en de communicatie wordt aangepast op maat van mensen met een autisme-spectrumstoornis. Er is ook 20.540 euro voor de uitbouw van een leerpakket om gidsen te leren omgaan met mensen met een verstandelijke beperking.

Een som van 21.098 euro gaat naar vakanties voor gezinnen waarin iemand getroffen wordt door kanker of een ongeneselijke ziekte. En er is ook geld voor projecten die financiële drempels wegnemen: de federatie Sporta krijgt 16.215 euro voor een project gericht op jongeren uit kansarme wijken. Minstens dertig jongeren uit een stedelijke risicowijk zullen jaarlijks een weekje vol sport, plezier en avontuur beleven.

"Het gaat om investeringen die niet meteen rendabel zijn", zegt minister Weyts. "We geven gerichte financiële steun, zodat toeristische ondernemers gestimuleerd worden om hierin te investeren. Zo gunnen we steeds meer Vlamingen die kampen met een bepaalde drempel toch een leuke vakantie in eigen land."

bron: Belga