Incidenten tijdens Halloween-nacht in Frankrijk

door
Belga
Leestijd 1 min.

In verschillende Franse steden, met name in Lyon en omgeving, zijn er de voorbije uren enkele incidenten geweest met jongeren. De afgelopen dagen circuleerde op sociale media een oproep om de politie aan te vallen tijdens Halloween. De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, gaf zijn prefecten opdracht om extra agenten in te zetten.

Er was woensdagnacht sprake van incidenten met groepjes jongeren in Lyon die vernielingen aanrichtten en de politie uitdaagden. Ze staken onder meer auto's in brand en gooiden ruiten stuk. De politie gebruikte traangas.

In een voorstad van Parijs werd door een groep gemaskerde jongeren een raid uitgevoerd op een sportwinkel. Elders was er sprake van brandstichtingen en vandalisme.

De oproep op de sociale media werd gelanceerd door een 19-jarige jongen uit het departement Isère. Hij zal zich eind november voor de rechter moeten verantwoorden voor "provocatie en het uitlokken van geweld". Volgens de jongeman gaat het echter om een uit de hand gelopen grap.

bron: Belga