Belgen in het buitenland - Manchester City kegelt Odoi en co. uit de beker, opnieuw blessure voor De Bruyne

Manchester City heeft zich donderdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de Engelse League Cup. De Citizens wonnen met 2-0 van het Fulham van Denis Odoi. Vincent Kompany had een voetje in het eerste doelpunt, Kevin De Bruyne verliet aan het einde van de wedstrijd geblesseerd het veld. Brahim Diaz (19. en 65.) rolde Fulham met twee goals eigenhandig op. De Marokkaanse Spanjaard scoorde eerst op aangeven van Vincent Kompany met een afgeweken schot. In de tweede helft verdubbelde Diaz de score op de rebound.

Kevin De Bruyne, nog maar sinds 20 oktober terug van een zware knieblessure, verliet in de 86e minuut geblesseerd het veld voor Claudio Gomes. De Rode Duivel kreeg bij het vallen het volle gewicht van zijn tegenstander op zijn linkerknie.

Vincent Kompany speelde het duel uit voor de Skyblues. Aan de overkant maakte ook Denis Odoi de 90 minuten vol.

Manchester City neemt het in de kwartfinales op tegen de winnaar van het duel tussen Leicester City en Southampton, dat na het tragisch overlijden van Leicester-voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha werd uitgesteld naar 27 november.