Aerts: "Dit overtreft alles"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Toon Aerts mocht dit seizoen al twee keer juichen, in de wereldbekers in Amerika, nu heeft hij ook de zege beet in de Koppenbergcross. "Dit overtreft alles", reageerde hij. "Ik win een klassieker in het veld." Aerts toonde al een paar weken dat hij op dreef was, maar greep op Europese bodem telkens naast de winst en moest vrede nemen met een tweede of derde plek. "Hier op de Koppenberg vond ik eindelijk een parcours op mijn maat, een zware wedstrijd met veel hoogtemeters, een beetje zoals in Iowa, waar ik won. Ik wist wel dat ik in goede doen was de voorbije weken, maar op die snellere en technische parcoursen heb ik het gewoon moeilijk om me te tonen. Vandaag was ik helemaal in mijn sas."

Op iedere passage op de Koppenberg toonde Aerts zich sterker dan zijn metgezellen Van Aert en Vanthourenhout. "Ik merkte dat ik telkens een tikje beter was dan hen, maar Michael slaagde er telkens in om terug te komen op de technische stroken. Het was voor mij zaak om goed te beginnen aan de slotklim, de laatste afdaling goed te overleven en dan op de Koppenberg uit te pakken. Michael begon wel als eerste aan de klim, maar ik kon hem voorbij en wist dat ik hem daar kon lossen. Het was echt genieten onderweg, want in die laatste ronde ging al door mijn hoofd dat het wel eens raak zou kunnen zijn."

"Dit is de klassieker der klassiekers. Dit is nog mooier dan mijn Europese titel in 2016 of die zeges in de Verenigde Staten. Dit overtreft alles. Ik sta nu aan de leiding in dit klassement. Het wordt moeilijk kiezen voor mij, want ook in de Wereldbeker en de Superprestige doe ik nog mee vooraan. Ik ga gewoon mijn best doen en kijk nu al weer uit naar de volgende cross, het EK in Rosmalen zondag."

bron: Belga