Weerbericht – Opklaringen, wolken en ook wat regen

We krijgen woensdag eerst opklaringen en wolkenvelden. In de Ardennen is het aanvankelijk grijs met lage wolken. Later wordt het zwaarbewolkt vanaf het zuidoosten en kan er wat lichte regen vallen in de zuidelijke landshelft. De maxima liggen tussen 7 of 8 graden in Hoog-België en lokaal 13 graden in de Kempen. De wind waait matig uit zuidoostelijke richtingen, zegt het KMI. Woensdagavond kan er nog wat regen vallen in het westen van het land. Woensdagnacht wordt het overal droog en wisselend tot zwaarbewolkt. De minima liggen tussen 3 graden in de Oostkantons en 9 graden in Vlaanderen. De wind blijft overwegend matig waaien uit zuidoostelijke richtingen.
Donderdag start de dag met afwisselend zon en wolkenvelden en overwegend droog weer. In de loop van de namiddag neemt de bewolking vanaf de Franse grens toe en stijgt ook de buienkans. Donderdagnacht gaat het regenen. De maxima liggen tussen 9 en 10 graden in de Ardennen en rond 13 of 14 graden in Laag-en Midden-België, bij een matige zuidenwind.
Vrijdag vallen er vooral in het centrum en het oosten eerst nog enkele buien. Vanaf de kust wordt het stilaan overal droog met zon en wolken. De maxima schommelen rond 11 graden bij een overwegend zwakke wind uit west tot noordwest.

bron: Belga