Luchthavenbeheerder verwacht morgen opnieuw normale operaties

Luchthavenbeheerder verwacht morgen opnieuw normale operaties

Brussels Airport verwacht morgen een terugkeer naar de normale operaties, nu de directie van Aviapartner en de vakbonden tot een akkoord zijn gekomen na meer dan zes stakingsdagen bij de afhandelaar op de luchthaven. De luchthavenbeheerder is tevreden met het akkoord, maar betreurt de zware impact van de staking op de passagiers en luchtvaartmaatschappijen tijdens de herfstvakantie. Door de staking zijn 960 vluchten geannuleerd, met gevolgen voor bijna 115.000 reizigers, aldus Brussels Airport in een persbericht. “De luchthaven bereidt zich actief voor op een snelle hervatting van de vluchten die door Aviapartner afgehandeld worden”, zegt Brussels Airport. “Aviapartner herstart deze namiddag geleidelijk aan zijn activiteiten. Een terugkeer naar de normale operaties is voor morgen verwacht.”

De luchthavenbeheerder raadt passagiers aan om de website van Brussels Airport te controleren voor de laatste vluchtinformatie, of om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij indien Aviapartner instaat voor de afhandeling.

Brussels Airport wijst er nog op dat sinds 28 oktober op de luchthaven nieuwe licenties zijn ingegaan voor de bedrijven in grondafhandelingsdiensten voor 2018-2025. “Die licenties werden begin 2018 toegekend op basis van enkele kwaliteitscriteria. Bagageafhandelaars die op Brussels Airport actief zijn, moeten voldoen aan een lijst van 78 kwaliteitscriteria”, klinkt het. “Met deze nieuwe licenties beschikt Brussels Airport over de mogelijkheid om de naleving van strikte kwaliteitscriteria te controleren bij de levering van afhandelingsdiensten, en in het bijzonder het naleven van veiligheidsprocedures en aspecten die te maken hebben met de kwaliteit van het materiaal.”

De beheerder zegt nog dat er snel controles zullen worden uitgevoerd.

bron: Belga