Jupiler Pro League – Roger Lambrecht wil Lokeren nog dit seizoen verkopen

Jupiler Pro League - Roger Lambrecht wil Lokeren nog dit seizoen verkopen
Jupiler Pro League - Roger Lambrecht wil Lokeren nog dit seizoen verkopen

Roger Lambrecht wil Lokeren nog dit seizoen verkopen. Dat bevestigde de Oost-Vlaamse eersteklasser woensdag op zijn website. Er werd een externe adviseur aangesteld om Lambrecht en de club bij te staan in de zoektocht naar een nieuwe eigenaar. “Onze voorzitter zet zich al meer dan 25 jaar met hart en ziel in voor deze mooie club. Hij heeft er een mooi parcours opzitten, met twee bekeroverwinningen, uitstekende resultaten in de competitie en een goede Europese campagne als fraaie hoogtepunten. Hij beseft echter dat zijn leeftijd hem ertoe noopt om op relatief korte termijn niet alleen afscheid te nemen van het dagdagelijkse bestuur van de club, maar ook als aandeelhouder de fakkel over te dragen. Daarom heeft hij een tijd geleden al stappen gezet en een externe adviseur aangesteld die hem en de club professioneel bijstaan in de zoektocht naar (een) nieuwe aandeelhouder(s)”, klink het op de clubwebsite.
“Het moge duidelijk zijn dat het de wens is van de voorzitter dat het belang van de club bij deze transitie primeert en dat er wordt gezocht naar een overnemer die, zoals dhr. Lambrecht, de club een warm hart toedraagt, maar bovenal over voldoende financiële armslag beschikt om de club opnieuw te laten aanknopen met de sportieve successen uit het verleden. De bedoeling is deze transitie nog tijdens het lopende seizoen te regelen. Lambrecht blijft de club hoe dan ook verder ondersteunen doorheen dit volledige proces, zodat de continuïteit verzekerd blijft.”
De 87-jarige Lambrecht, die met zijn bandencentrale een fortuin vergaarde, is sinds 1994 voorzitter van Lokeren.
Met 6 punten uit 12 wedstrijden deelt Lokeren momenteel de laatste plaats in de Jupiler Pro League met Zulte Waregem. Voor hun wedstrijd van de dertiende speeldag trekken de Waaslanders donderdag naar RSC Anderlecht.

.

bron: Belga