Jupiler Pro League - KRC Genk smeert Antwerp eerste thuisnederlaag aan

Leestijd 3 min.

KRC Genk is woensdag op de dertiende speeldag in de Jupiler Pro League met 2-4 gaan winnen op bezoek bij Antwerp. De competitieleider boog een 2-0 ruststand nog helemaal om en smeerde de Great Old zijn eerste thuisnederlaag aan. Eupen zette Cercle Brugge opzij (2-0), KV Kortrijk en Waasland-Beveren hielden elkaar in evenwicht (2-2). In een intense eerste helft vond Antwerp als eerste de weg naar het doel. Rafaelov zette Bolingi (23.) alleen voor doelman Vukovic. De spits liet de eerste echte kans niet liggen en zette het Bosuilstadion in vuur en vlam. Onder impuls van de thuisfans nam de Great Old de controle over de wedstrijd helemaal over. Op slag van rust verdubbelde Antwerp de score. Vukovic weerde de vlam van Haroun nog af, maar even later mocht Juklerod (45.+2) wel de 2-0 in doel schuiven. In de tweede helft rechtte Genk helemaal de rug. De Limburgers ontfermden zich over het leer en dwongen op enkele minuten tijd twee strafschoppen af. Een voor handspel van Van Damme, nadien voor een trap van Buta op Ndongola. Malinovskiy (55. en 59.) liet zich door het gejoel van de Antwerp-supporters niet uit het lood slaan en bracht de score op 2-2. De Limburgers roken bloed en draaiden de rollen helemaal om. Aly Samatta (76.) kopte de 2-3 tegen de touwen. De Great Old zette nog een slotoffensief in, maar kreeg op de tegenaanval het deksel op de neus. Samatta (90.) diende Antwerp de doodsteek toe en mag zich ook de nieuwe topschutter noemen. KRC Genk is opnieuw alleen leider. Antwerp kan donderdag de derde plaats verliezen aan Anderlecht.

KV Kortrijk kende een blitzstart tegen Waasland-Beveren, dat aan een vroege achterstand ontsnapte door een misser van Ouali en een geweldige redding van Roef. Na een kwartier klommen de Kerels wel verdiend op voorsprong. Lepoint (18.) kopte op corner onhoudbaar binnen. De thuisploeg ging door op het elan en kreeg ook een strafschop na een trekfout op Lepoint. Stojanovic (26.) profiteerde optimaal. Waasland-Beveren bracht weinig op de mat, maar maakte meteen na de pauze wel de aansluitingstreffer. Boljevic (47.) zag het leer door de benen van Lepoint glippen en kon daardoor van dichtbij binnenduwen: 2-1. Na een trekfout op Kanu mocht Stojanovic opnieuw een penalty nemen, maar dit keer zat doelman Roef er wel goed bij. KV Kortrijk zou zich de misser ernstig beklagen, want invaller Forte (77.) bracht de Waaslandse bezoekers langszij.

Eupen ten slotte pakte zijn tweede thuisoverwinning op rij. Tegen Cercle Brugge kopte Toyokawa als eerste raak, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Na de pauze volgden twee grote kansen voor Cercle-spits De Belder, maar het was Luis Garcia (90.+1) die in de slotminuut de ban brak. Nadien verschalkte Naomichi Ueda (90.+3) zijn eigen doelman nog: 2-0 voor Eupen na een boeiende tweede helft.

Woensdag gaat de dertiende speeldag voort met om 14u30 de terugkeer van Lokeren-verdediger Olivier Deschacht naar zijn ex-club Anderlecht. Zulte Waregem sluit de midweekspeeldag af met een thuiswedstrijd tegen Standard. De aftrap aan de Gaverbeek wordt om 18u00 gegeven.