Droog en zonnig weer in het weekend

Droog en zonnig weer in het weekend

We kunnen ons donderdag en vrijdagochtend nog verwachten aan buien, maar vrijdag wordt het overal droog en wisselen wolkenvelden af met brede opklaringen. De maxima liggen donderdag tussen 9 graden in de Ardennen en 13 of 14 graden in de Kempen, meldt het KMI. In het weekend wordt het droog en overwegend zonnig. Deze namiddag zijn er eerst nog opklaringen mogelijk in het westen van het land. Elders hangt er al vaak vrij dikke hoge bewolking. Op het eind van de namiddag neemt in het centrum en westen van het land de kans op wat lichte neerslag toe. De maxima schommelen tussen 8 graden in de Ardennen en 12 of 13 graden in het noorden van het land.

Morgen start droog, maar in de namiddag kan er soms wat lichte regen of motregen vallen. De maxima liggen tussen 9 graden in de Ardennen en 13 of 14 graden in de Kempen. Rukwinden tot 50 kilometer per uur zijn mogelijk. In de avond en nacht naar vrijdag blijven de wolkenvelden nog domineren en soms kan er wat regen of een bui vallen.

Vrijdag is het aanvankelijk bewolkt met kans op enkele buitjes in het oosten, maar in de loop van de dag wordt het overal droog en wisselen wolkenvelden af met brede opklaringen. We halen 7 tot 11 graden.

Tijdens het weekend krijgen we rustig en droog weer met afwisselend zon en wolkenvelden. De maxima liggen zaterdag tussen 8 en 11 graden en zondag tussen 12 en 15 graden. Na het weekend wordt het zelfs nog enkele graden warmer.

bron: Belga