In Barcelona mag je geen zwarte katten meer adopteren

katten
foto Pexels

Wie vandaag naar een kattenasiel in Barcelona trekt, zal geen zwart katje mee naar huis kunnen nemen. Niet dat diertjes niet willen geadopteerd worden, maar de asielen doen dit voor hun eigen veioligheid. Er wordt immers gevreesd dat dat zwarte katten gebruikt worden voor rituelen voor Halloween en Allerheiligen.

Dat meldt de Spaanse krant El Periodico. Op sociale media circuleren al langer onheilspellende berichten over zwarte katten. Een kattenasiel trok aan de alarmbel toen het merkte dat er in de maand oktober plots meer interesse was in zwarte katjes. Normaal gezien zijn zij het minst populair, door het bijgeloof dat aan zwarte katten wordt gelinkt.

Middeleeuwse rituelen

De medewerkers vrezen daarom dat de katten de hoofdrol spelen in duistere rituelen uit de middeleeuwen, zoals ze op sociale media kunnen lezen. Dierenmishandelaars zouden het bloed van de zwarte katten offeren om ‘de ziel van de mens te zuiveren’. En dus houden ook katteneigenaars hun pluizige oogappel voorlopig liever binnen.

Dierenvrienden die wel een warme thuis aan een zwart katje willen bieden, hoeven niet te vrezen. Wanneer deze woelige periode achter de rug is, zijn ook de zwarte diertjes weer beschikbaar voor adoptie.

Bron: Het Laatste Nieuws