Deze kater moet dringend op dieet

Deze kater moet dringend op dieet
Facebook / The Jacksonville Humane Society

Maak kennis met Doughnut. Deze kat woog maar liefst 12,5 kg toen hij bij het asiel ‘The Jacksonville Humane Society’ in Florida terechtkwam.

Het baasje van Doughnut werd verplicht om de kater af te staan door haar huisbaas. Hij wou namelijk geen katten in zijn huis. Maar ze kon Doughnut niet zomaar achterlaten en bracht hem daarom naar het asiel in de hoop dat hij door een geweldige familie geadopteerd zou worden. Al schrokken ze in het asiel nogal van de kater zijn gewicht. Zijn baasje zei alleen maar dat hij graag at, maar de foto’s spreken boekdelen. Doughnut was gewoon echt te dik.

Gouden mandje

Om zijn gouden mandje te vinden, plaatste het asiel enkele foto’s van Doughnut op hun Facebookpagina. Maar het nieuwe baasje moest er wel voor zorgen dat de flinke kater wat kilootjes zou verliezen. “We weten dat hij schattig is door al die extra kilo’s, maar het is niet gezond. Zijn nieuwe familie moet met een dierarts samenwerken om hem op een gezond gewicht te krijgen.”

Viraal

Het internet zou het internet niet zijn als deze kater zijn foto’s niet viraal zouden zijn gegaan. Maar daardoor vond Doughnut ook heel snel een nieuwe familie die hem terug in vorm wil krijgen.