Jupiler Pro League - Club wint vlot van Oostende, Gent gaat onderuit in Moeskroen

Club Brugge heeft na een 2 op 9 opnieuw aangeknoopt met de zege in de Jupiler Pro League. De landskampioen versloeg dinsdagavond op de dertiende speeldag KV Oostende met 4-0.

Club, met Horvath voor Letica in doel en Vormer op de bank, kwam na 16 minuten op voorsprong. Siebe Schrijvers trapte op assist van Mats Rits de 1-0 tegen de netten. Amper vijf minuten later verdubbelde aanvoerder Hans Vanaken de voorsprong vanaf elf meter. Na tussenkomst van de VAR legde ref Lambrechts de bal op de stip. Diezelfde Lambrechts besliste enkele minuten later, na het bekijken van tv-beelden, Club geen derde goal toe te kennen. Het schot van Wesley leek nochtans over de lijn. Net voor de pauze mocht de Braziliaanse spits toch juichen. Hij kopte een voorzet van Vanaken in doel (3-0).

Halfweg de tweede periode dikte Schrijvers met zijn tweede van de avond de Brugse voorsprong verder aan. Hij reageerde in de rebound het snelste na een afgeweerde vrije trap van Denswil.

Dankzij de zege komt Club naast KRC Genk aan de kop in het klassement met 30 punten.

AA Gent pakte met zijn nieuwe coach Jess Thorup twee competitiezeges op rij maar zag het reeks(je) gestopt. Op het veld van staartploeg Moeskroen verloren de Buffalo's met 3-1. Selim Amallah opende na een kwartier de score voor de thuisploeg. Zijn schot week af op Dejaegere en liet Kalinic kansloos.

Net voorbij het half uur kende scheidsrechter Smet een penalty toe aan Gent voor een fout van thuisgoalie Butez op Limbombe. Maar na tussenkomst van de VAR kwam hij op zijn beslissing terug en trok ook het geel voor Butez in.

Aan de overzijde trilden de netten kort voor de pauze een tweede keer. In de rebound maakte Benjamin Van Durmen de 2-0. In de tweede helft diepte Frantzdy Pierrot (76.) met een stiftbal de Henegouwse voorsprong uit. Tsjakvetadze (89.) milderde nog voor Gent in de slotfase.

In het klassement mist Gent de kans om naast Anderlecht op de vierde plaats te komen. Moeskroen doet onderin een uitstekende zaak en sluipt dankzij een tweede seizoenszege weg van Lokeren en Zulte Waregem.

In de derde wedstrijd van dinsdagavond versloeg Charleroi thuis STVV met het kleinste verschil. Na een eerste helft waarin beide ploegen met de kansen morsten, brak Cristian Benavente in de 66e minuut de ban voor de thuisploeg. Hij kopte, randje buitenspel, een voorzet van Ilaimaharitra tegen de netten. De Karolo's komen door de zege weer in de linkerkolom, met een puntje minder dan de Truienaars.

Woensdagavond (20u30) staan drie wedstrijden op het programma: Antwerp/Genk, Kortrijk/Waasland-Beveren en Eupen-Cercle Brugge. Donderdag volgen de laatste twee duels van de speeldag: Anderlecht/Lokeren (14u30) en Zulte Waregem/Standard (18u).