Toestel van Indonesische maatschappij Lion Air crasht minuten na opstijgen

Een passagiersvliegtuig van de Indonesische lagekostenmaatschappij Lion Air is maandag gecrasht, enkele minuten nadat het was opgestegen op de internationale luchthaven van Jakarta. Dat zegt een verantwoordelijke van de hulpdiensten maandag. Het vliegtuig verdween in de buurt van Karawang in de provincie West-Java, zegt Yusuf Latif, een woordvoerder van het nationale agentschap voor reddingsoperaties. Een woordvoerder van luchtverkeersleider AirNav zegt aan tv-zender Metro dat het contact met vlucht JT610 daar verbroken is. De hulpdiensten zijn op weg naar de vermoedelijke plaats van het ongeval.
De binnenlandse vlucht was op weg naar Pangkal Pinang op het eiland Bangka. Onduidelijk is nog hoeveel inzittenden het toestel telde.
Lion Air werd in 1999 opgericht. De luchtvaartmaatschappij, die moderne toestellen gebruikt van producenten Boeing en Airbus, groeide sterk de afgelopen jaren. De maatschappij vliegt hoofdzakelijk binnen Indonesië. Lion Air zou een vloot hebben van een honderdtal toestellen.

bron: Belga