Mathieu van der Poel en Marianne Vos voeren Nederlandse ploegen aan

door
Belga
Leestijd 1 min.

Met Mathieu van der Poel en Marianne Vos heeft Nederland twee topfavorieten in huis voor het EK veldrijden van zondag in Rosmalen. Bondscoach Gerben de Knegt maakte vandaag zijn selecties bekend. Van der Poel veroverde vorig jaar in Tabor de Europese titel voor landgenoot Lars van der Haar en Toon Aerts en wil zijn kampioenstrui graag behouden. Wereldkampioen Wout van Aert was er in 2017 niet bij op het EK maar doet zondag wel een gooi naar de trui.

De 23-jarige alleskunner op de fiets domineert ook dit seizoen in het veld. Van der Poel won tot nu toe alle wedstrijden waarin hij de finish haalde. Alleen twee weken geleden op de Brico Cross in Lokeren moest hij de strijd staken na een val, waarbij hij zijn enkel blesseerde.

De mannenploeg voor het EK bestaat verder uit Van der Haar, David van der Poel, Corné van Kessel, Stan Godrie, Sieben Wouters, Joris Nieuwenhuis en Gosse van der Meer.

Bij de vrouwen heeft Vos gezelschap van Maud Kaptheijns, Annemarie Worst, Sophie de Boer, Denise Betsema, Geerte Hoeke en Lizzy Witlox. Lucinda Brand, vorig jaar tweede op het EK achter Sanne Cant, doet niet mee. In 2016 moest Brand ook genoegen nemen met zilver, toen achter Thalita de Jong.

bron: Belga