Elise Mertens kent loting

Elise Mertens kent loting
Elise Mertens kent loting

Elise Mertens (WTA 13) is op de WTA Elite Trophy (hard/2.349.363 dollar) in het Chinese Zhuhai ingedeeld in de roze groep. Ze neemt het daarin op tegen de Duitse titelverdedigster Julia Görges (WTA 14) en de Estse Anett Kontaveit (WTA 20). Morgen opent Mertens haar toernooi tegen Kontaveit. Aan de WTA Elite Trophy (ook wel B-Masters) nemen twaalf speelsters deel die zich niet konden plaatsen voor de WTA Finals in Singapore. Zij zijn onderverdeeld in vier groepen van drie. De vier groepswinnaars plaatsen zich voor de halve finales.

Mertens bevestigde via de sociale media overigens dat ze een nieuwe trainer onder de arm heeft genomen. Ze startte een samenwerking met David Taylor. De 46-jarige Australiër begeleidde in het verleden onder meer Sam Stosur, Ana Ivanovic, Naomi Osaka, Jelena Ostapenko en Madison Keys.

“Stap per stap richting top met een nieuwe trainer aan mijn zijde. Ik ben blij te kunnen samenwerken met David Taylor. Een nieuw begin”, tweette Mertens.

Belgiës beste tennisster brak in september met de Duitser Dieter Kindlmann. Aansluitend begeleidde Taylor haar al op de Chinese tour. Nu bevestigde ze ook officieel hun samenwerking.

Bron: Belga