Elise Mertens blijft dertiende, Svitolina wipt naar vierde plaats op WTA-ranking

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens behoudt vandaag de dertiende plaats op de nieuwe wereldranking in het vrouwentennis. De Limburgse nam afgelopen week deel aan het dubbeltoernooi van de WTA Finals in Singapore. Daar strandde ze met de Nederlandse Demi Schuurs in de eerste ronde. Op de dubbelranking blijft Mertens elfde. Deze week is de Belgische nummer 1 aan de slag in het Chinese Zhuhai, waar ze aantreedt in de WTA Elite Trophy (de B-Masters).

De Oekraïense Elina Svitolina schreef de WTA-Finals voor de eerste keer op haar erelijst. Op de ranking vertaalt zich dat in een sprong van zeven naar vier. De Roemeense Simona Halep, de enige topper die (door een blessure) moest afzeggen voor Singapore, was al langer zeker 2018 als nummer 1 af te sluiten. De Duitse Angelique Kerber en de Deense Caroline Wozniacki maken de top drie vol.

De Amerikaanse Sloane Stephens blijft ondanks haar finaleplek in Singapore hangen op de zesde plaats, net achter de Japanse Naomi Osaka (vijfde, -1). De Tsjechische Petra Kvitova zakt van vijf naar zeven.

Kirsten Flipkens mag zich opnieuw de Belgische nummer twee noemen. Ze wint als 49e een plaatsje en gaat voorbij Alison Van Uytvanck, die van 48 naar 51 zakt.

Nog lager op de ranking is er licht verlies voor Yanina Wickmayer (-3, 114e) en Ysaline Bonaventure (-2, 120e).

Bron: Belga