Belgen in het buitenland - Doelpunt Mahrez volstaat voor zege Manchester City tegen Tottenham

Manchester City heeft maandag met 0-1 gewonnen van Tottenham in de topper van de tiende speeldag in de Premier League. Riyad Mahrez lukte al na zes minuten de enige treffer van de partij. De Citizens staan zo opnieuw aan de leiding. De grasmat op Wembley lag er 24 uur na de NFL-wedstrijd tussen de Philadelphia Eagles en de Jacksonville Jaguars erg slecht bij, maar daar trok Raheem Sterling zich niets van aan. De winger bereikte de achterlijn en bediende Riyad Mahrez, die niet kon missen: 0-1. Dat doelpunt volstond voor de Engelse kampioen, nog ongeslagen, om de achtste zege van het seizoen te boeken.

Mousa Dembélé en Toby Alderweireld begonnen in de basis voor Tottenham, Dembélé werd in de 75e minuut naar de kant gehaald. Jan Vertonghen is out met een hamstringblessure. Bij Manchester City mocht Kevin De Bruyne in de 71e minuut invallen, Vincent Kompany verscheen in de 89e minuut op het veld.

Manchester City staat opnieuw naast Liverpool op de eerste plaats met 26 punten. Tottenham is vijfde met vijf punten minder.

Op de tiende speeldag in de Serie A ging Inter Milaan met 0-3 winnen bij Lazio Rome. Icardi (28., 70.) en Brozovic (41.) troffen raak voor de bezoekers.

Bij Lazio Rome bleven Silvio Proto en Jordan Lukaku de hele wedstrijd op de bank. Radja Nainggolan ontbrak bij Inter Milaan, hij revalideert nog van een enkelblessure.

In de stand klimt Inter naar de tweede plaats met 22 punten, op zes punten van leider Juventus. Napoli, dat zondag 1-1 gelijkspeelde tegen AS Roma, is derde met eveneens 22 punten. Lazio staat op de vierde plaats met 18 punten.