Westerlo knoopt in Lommel opnieuw aan met zege

Westerlo knoopt in Lommel opnieuw aan met zege

Westerlo heeft vandaag op de twaalfde speeldag in de Proximus League (1B) na vier nederlagen op rij opnieuw aangeknoopt met de overwinning. De Kemphanen boekten een 0-1 zege op het veld van SK Lommel. In de eerste helft viel er weinig te beleven in het Soevereinstadion. Na de pauze beslisten strafschopfases over de wedstrijd. Namens Lommel mocht Rocha het als eerste proberen van de stip, maar doelman Van Langendonck hield de 1-0 uit zijn doel. Met nog een kwartier te spelen moest de thuisploeg met tien voort. Glenn Neven kwam gevaarlijk hoog met zijn studs. Dat kwam hem op zijn tweede gele kaart te staan. De Lommelse aanvoerder leek het leer wel te raken, maar toch ging de bal op de stip. Nicolas Rommens (76.) maalde er niet om en zette Westerlo op voorsprong.

Lommel doet een slechte zaak in de strijd voor de eersteperiodetitel. De Limburgers moeten de leidersplaats aan KV Mechelen laten, dat tegen Roeselare geen steek liet vallen. Mechelen (21 ptn) voert het klassement aan voor Union (20 ptn), Lommel en Beerschot Wilrijk (beide 18 ptn). Westerlo (16) is vijfde, voor Roeselare (13), OHL (9) en Tubeke (6).

Dinsdag en woensdag wordt de tiende speeldag in de Proximus League (1B) ingehaald. Vooral de partij tussen Union en Beerschot Wilrijk zal met argusogen bekeken worden. KV Mechelen zakt af naar de rode lantaarn.

bron: Belga