Standard en Genk houden elkaar in evenwicht in spannende topper

door
Belga
Leestijd 2 min.

KRC Genk heeft vandaag niet kunnen profiteren van het puntenverlies van Club Brugge. De Limburgers gaven op de twaalfde speeldag in de Jupiler Pro League in de slotminuten een 0-1 voorsprong uit handen op het veld van Standard. Christian Luyindama wiste de openingstreffer van Mbwana Samatta uit. Philippe Clement was twee jaar geleden nog de assistent van Michel Preud'homme bij Club Brugge, maar op Sclessin stond de leerling met competitieleider Genk tegenover zijn oude meester. Clement kon niet rekenen op het geblesseerde goudhaantje Leandro Trossard. Zijn plaats werd ingenomen door Piotrowski, die in de Europa League scoorde tegen Besiktas. Bij Standard kwamen Bastien en Djenepo opnieuw in de basis.

Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht in een aangenaam kijkstuk. Halverwege de tweede helft moest Ochoa zich twee keer onderscheiden. Eerst ranselde de Standard-goalie een loeihard precisieschot van Malinovskiy uit de winkelhaak, daarna hield hij Ndongala van de 0-1. Standard deed als eerste de netten trillen, maar het doelpunt van Emond werd afgekeurd wegens buitenspel van aangever Laifis. Met dank aan de videoref. Op slag van rust waren er nog kansen aan beide kanten. Emond kreeg tijd en ruimte, maar besloot op doelman Vukovic. De lage schuiver van Piotrowski ging maar net voorlangs.

Ook na de pauze stond het vizier van Emond niet echt op scherp. De aanvaller had de teruglegger van Djenepo maar binnen te duwen, maar trapte onbesuisd naast het leer. Malinovskiy ontbond nadien zijn duivels, maar doelman Ochoa zweefde tot twee keer toe het leer uit zijn netten. Een doelpuntenloos gelijkspel leek in de maak, maar een gekke slotfase besliste daar anders over. Aly Samatta (84.) zette de bezoekers op weg naar de drie punten, maar Christian Luyindama (90.+2) tikte in de slotminuut nog de gelijkmaker tegen de netten.

KRC Genk blijft met 30 punten aan de leiding, maar laat de kans liggen om verder uit te lopen op Club Brugge. Blauw-zwart kwam gisteren niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij STVV. Standard is met 20 punten zesde.

Later vandaag gaat RSC Anderlecht op bezoek bij Eupen in de Oostkantons. Waasland-Beveren en Antwerp sluiten op de Freethiel de twaalfde speeldag af.

bron: Belga