Staking Aviapartner Brussels Airport – “Het vertrouwen is compleet zoek”

Staking Aviapartner Brussels Airport - "Het vertrouwen is compleet zoek"

“Het vertrouwen tussen de directie en de vakbonden is na dit weekend compleet zoek.” Dat zegt Laurent Levaux, voorzitter van Aviapartner Group, zondagavond in een gesprek met Belga. Vooral het verleggen van de afspraak van de verzoeningsveradering van zondagvoormiddag naar kort na de middag zit de 62-jarige voorzitter hoog. “Een vakbondsafgevaardigde noemde mij openlijk een racist die niet met Noord-Afrikanen wil werken. Ik vind dit schandelijk. Wij hebben veel Marokkaanse werknemers in dienst.”
Levaux hekelt de taktiek van de wilde staking. “Wij kunnen ons daar niet tegen wapenen. In andere landen waar Aviapartner actief is, is zoiets niet mogelijk. Wilde stakingen breken te gemakkelijk en te geregeld uit op Brussels Airport. Niet alleen bij Aviapartner.”
“Werknemers die daar recht op hadden, hebben wij woensdag een premie betaald van 250 euro. Die bonus was eerder afgesproken met de bonden. Daags nadien brak de staking uit en nu leggen de bonden voorstellen voor nieuwe premies op tafel.”
Aviapartner wil verder gaan dan de dertig vaste contracten die zijn voorgesteld tijdens de onderhandelingen. “Voor 78 interimkrachten wacht een tijdelijk contract voor zes maanden. Enige voorwaarde is dat ze al twee maanden bij ons werken.”

bron: Belga