Red Flames trappen ‘Road to England’ af

Red Flames trappen 'Road to England' af

Na het gemiste WK van volgend jaar in Frankrijk richten de Red Flames hun pijlen op de kwalificatiecampagne voor het EK 2021, dat in Engeland plaatsvindt. Ter voorbereiding daarvan gaan de Belgische voetbalvrouwen van 6 tot 13 november op stage. Bondscoach Ives Serneels maakte vandaag de 30-koppige selectie bekend van speelsters die mee mogen. Serneels koos voor 17 Red Flames en neemt ook 13 zogenoemde ‘high potentials’ op in zijn groep. Die talenten, geboren tussen 1997 en 2000, mogen sinds vorig seizoen bij gelegenheid al eens meetrainen met de Flames. “We willen de instroom vanuit de ‘high potentials’ blijven verzekeren. Daarom zullen ze de hele stage bij de groep blijven. Uit beide groepen maken we de selectie voor het oefenduel met Frankrijk B”, aldus bondscoach Ives Serneels.

Voor het eerst in lange tijd zit Aline Zeler niet bij de selectie. De recordinternational zwaaide vorige week af bij de Red Flames. “Zij is de enige afscheidnemende”, aldus Serneels. “De Red Flames die geen deel uitmaken van de selectie voor de novemberstage blijven belangrijk voor ons.”

Op dinsdag 6 november verzamelen de Red Flames in Nieuwpoort. Vrijdag 9 november gaat de stage verder in het Belgian Football Centre in Tubeke, met onder meer een niet officieel oefenduel tegen een B-elftal van Frankrijk op zondag 11 november. De stage eindigt op 13 november.

De KBVB liet ook weten dat het programma van 2019 vorm begint te krijgen. Eind januari gaan de Flames op oefenstage naar het Spaanse Pinatar, waar een vriendschappelijke interland tegen Ierland gespeeld zal worden. De vrouwen van Serneels nemen ook opnieuw deel aan de Cyprus Cup, van 25 februari tot 7 maart.

bron: Belga