NBA – Cleveland stuurt coach Tyronn Lue de laan uit na dramatisch seizoensbegin

NBA - Cleveland stuurt coach Tyronn Lue de laan uit na dramatisch seizoensbegin

De seizoensstart van Cleveland, dat sterkhouder LeBron James naar Los Angeles Lakers zag vertrekken, is een ware nachtmerrie. De viermalig kampioen van East Conference en NBA-kampioen in 2016 maakte vrijdag dan ook bekend zijn samenwerking met coach Tyronn Lue stop te zetten. De Cavaliers verloren tot nu toe elke wedstrijd dit seizoen, goed voor zes opeenvolgende nederlagen dus. De 41-jarige Lue stond sinds 2015-2016 aan het roer van Cleveland en pakte de enige titel uit de geschiedenis van de club. Na de nederlagen tegen Toronto, Minnesota, Atlanta, Brooklyn, Detroit en Indiana leggen de Cavaliers de slechtste cijfers van het seizoensbegin voor. Zo doet Cleveland slechter dan Oklahama City dat ook nog niet kon winnen, maar minder wedstrijden speelde en dus minder nederlagen leed.
Ex-speler LeBron James stak zijn voormalige trainer via Twitter een hart onder de riem: “T Lue, bedankt voor de herinneringen en, nog belangrijker, onze samenwerking op zoek naar een titel voor deze stad die het verdient.”
Lue won in totaal 128 keer met Cleveland en moest 83 keer het onderspit delven. Zijn assistent Larry Drew neemt het roer voorlopig over.

bron: Belga