Matthias Casse behaalt zilveren medaille

Matthias Casse behaalt zilveren medaille
Matthias Casse behaalt zilveren medaille

Judoka Matthias Casse (IJF 10) heeft vandaag de zilveren medaille behaald in de categorie tot 81 kg op de Grand Slam van Abu Dhabi. In de finale moest hij zijn meerdere erkennen in de Israëliër Sagi Muki (IJF 16), die een waza-ari lukte in de golden score. Dirk Van Tichelt (-73 kg), Europees vicekampioen Sami Chouchi (-81 kg) en Gabriëlla Willems (-70 g) haalden het finaleblok niet. Casse verloor eind april ook al van Muki in de achtste finales van het EK in Tel Aviv. De Israëliër pakte uiteindelijk de Europese titel ten nadele van Sami Chouchi.

Als nummer 10 van de wereld en derde reekshoofd was Casse vrij in de eerste ronde. Vervolgens domineerde hij al zijn volgende kampen met heel aanvallend judo. Op die manier gingen achtereenvolgens de Rus Stanislav Semenov (IJF 27), de Australiër Eoin Coughlan (IJF 30) en de Tsjech Jaromir Musil (IJF 48) met waza-ari voor de bijl. In de halve finale volstond één aanval om de geblesseerde Iraanse wereldkampioen en nummer één van de wereld Saeid Mollaei tot opgave te dwingen.

Sami Chouchi (IJF 15) kwam in Abu Dhabi niet verder dan een eerste gevecht tegen de Tsjech Jaromir Musil (IJF 48), die na 45 seconden in de golden score de winnende waza-ari kon scoren.

Gabriëlla Willems (IJF 34) begon met een ipponzege tegen de Griekse Elisavet Teltsidou (IJF 142), maar verloor vervolgens in de verlengingen van de Oostenrijkse Michaela Polleres (IJF 15), die na 27 seconden een waza-ari achter haar naam kreeg.

De drie duels van Dirk Van Tichelt (IJF 32) eindigden allemaal met een golden score. Op die manier won hij eerst met ippon van de Portugees Jorge Fernandes (IJF 48) en de Armeniër Ferdinand Karapetian (IJF 14), maar in de achtste finales moest hij met waza-ari de zege laten aan het 19-jarige toptalent uit Kirgizië, Ishen Amanov, die in Abu Dhabi zijn debuut maakte op de IJF World Tour.

Bron: Belga