Helikopter Leicester City neergestort – “Eigenaar toch aan boord”

Vichai Srivaddhanaprabha, eigenaar van de Britse voetbalclub Leicester City én van het Belgische OH Leuven, zou toch aan boord van de helikopter geweest zijn toen die zaterdagavond neerstortte in de buurt van het stadion van de Britse club. Dat zegt een persoon die banden heeft met de familie, aan de Britse zender BBC. Eerder berichtte Sky Sport dat de Thaise miljardair waarschijnlijk niet aan boord was. Vanuit politie, gerecht of de club zelf kwam er nog geen officiële bevestiging. Het is niet bekend hoeveel mensen er aan boord van het verongelukte toestel waren. Evenmin is geweten of iemand de crash heeft overleefd. Getuigen vertelden dat de propeller van de helikopter plots stilviel en dat het toestel daarop begon te draaien en naar beneden stortte, met een vuurbal tot gevolg.
Kasper Schmeichel van Leicester City zou naar verluidt als één van de eersten bij het verongelukte toestel zijn gekomen. Leicester had zaterdagavond gelijk gespeeld tegen West Ham United.
Srivaddhanaprabha was erg geliefd bij de Britse club, want onder zijn bewind werd de ploeg in 2016 landskampioen. De club beloofde zaterdagavond met meer nieuws te komen als er details bekend zijn.
De Britse luchtvaartautoriteiten AAIB voeren het onderzoek naar de crash.

bron: Belga