F1 – GP van Mexico – Lewis Hamilton verovert vijfde wereldtitel, Verstappen wint GP

F1 - GP van Mexico - Lewis Hamilton verovert vijfde wereldtitel

Lewis Hamilton (Mercedes) heeft zijn vijfde wereldtitel Formule 1 beet. De 33-jarige Brit eindigde zondag op de Autodromo Hermanos Rodriguez tijdens de Grote Prijs Formule 1 van Mexico, de negentiende van 21 WK-manches, op de vierde plaats. Hamilton had aan een zevende stek genoeg om de champagne te ontkurken. De Nederlander Max Verstappen (Red Bull) ging met de GP-zege aan de haal. Hamilton was al vier keer eerder aan het feest. Een jaar na zijn debuut veroverde hij in 2008 zijn eerste eindzege. Nadien moest de Brit geduld oefenen tot 2014 om zijn tweede wereldtitel binnen te halen. Hamilton ging het jaar nadien, met een nieuwe triomf, op hetzelfde elan door. Zijn Duitse Mercedes-ploegmaat Nico Rosberg hield Hamilton in 2016 nipt van de eerste plaats, maar in 2017 was het opnieuw prijs voor de Brit.
Hamilton komt met zijn vijfde eindzege op gelijke hoogte met de Argentijn Juan Manuel Fangio, die in de jaren 1950 eveneens vijfmaal won. Alleen de Duitser Michael Schumacher doet met zeven wereldtitels nog beter.
De volgende GP staat in het weekend van 11 november op de agenda in Brazilië. Het doek valt twee weken nadien in Abu Dhabi.

bron: Belga