Belgen in het buitenland - Manchester United, met Lukaku als invaller, klopt Everton

Manchester United heeft zondag op de 10e speeldag van Engelse Premier League met 2-1 gewonnen van Everton. Romelu Lukaku moest van zijn coach José Mourinho op de bank beginnen tegen zijn ex-club. Toen Anthony Martial in de 27e minuut neerging in het strafschopgebied, mocht Paul Pogba het vanop de stip proberen. Na een wel heel lang uitgerekte aanloop besloot de Fransman op doelman Jordan Pickford. In de rebound ging de bal er wel in.

Diezelfde Pogba gaf in de 49e minuut de beslissende pass aan zijn landgenoot Martial die de bal met een curve voorbij Pickford plaatste. Everton kreeg ook nog een strafschop. Gylfi Sigurdsson (77.) klaarde de klus, al bracht zijn aansluitingsstreffer de tegenstander niet echt meer in de problemen. Romelu Lukaku mocht na 65 minuten opdraven voor Marcus Rashford, maar kon zijn stempel niet drukken. Zijn ploegmaat Marouane Fellaini ontbrak met een blessure.

Met de zege klimt ManU (17 punten) in de stand over Everton (9e met 15 punten) naar de 8e plek.