Belgen in het buitenland - Courtois beleeft met Real nachtmerrie in Camp Nou

FC Barcelona heeft zondagmiddag op de 10e speeldag van de Spaanse Primera Division de 'Clasico' tegen Real Madrid gewonnen (5-1). Thibaut Courtois moest zich dus maar liefst vijf keer omdraaien in Camp Nou. Barcelona had amper 11 minuten nodig om te scoren. Het doelpunt kwam er na snelle rush van Jordi Alba met Philippe Coutinho als eindpunt. Courtois en de Madrileense defensie waren kansloos. Op het halfuur ging Raphaël Varane in de fout bij het afstoppen van Luis Suarez. De VAR oordeelde dat de bal op de stip moest. Suarez (30.) nam de verantwoordelijkheid op zich en slaagde erin Courtois, die nochtans de juiste kant koos, te verschalken.

Na de rust kreeg het publiek een herboren Real Madrid te zien. Zo kwam er meer druk, vooral via de flanken. In de 51e minuut resulteerde dat in de aansluitingstreffer. Het was de Braziliaan Marcelo die een flitsende aanval in doel besloot. Niet veel later stond spatte de poging van Luka Modric uiteen op de rechterdoelpaal. Aan de overkant deed ook Suarez het doelhout trillen. In de 75e minuut was het dan toch raak voor de Uruguayaan. Sergi Roberto schilderde de bal perfect op het hoofd van Suarez die de 3-1 hard tegen de netten duwde. In de 83e minuut maakte de aanvaller zijn hattrick volledig met een stifter over Courtois, alweer op aangeven van Sergi Roberto. De ingevallen Arturo Vidal maakte de vernedering compleet door met het hoofd op aangeven van Ousmane Dembele de zware eindcijfers op het bord te zetten.

In de stand is Real Madrid pas 9e met 14 punten. Barcelona voert de tabellen aan in Spanje. De Blaugrana hebben 21 punten.