BIZAR. Vrouw van 23 geeft haar navel als cadeau aan vriendje

(c) Caters News Agency

Verliefdheid doet rare dingen met een mens. Dat is zeker het geval voor een Mexicaanse die haar navel chirurgisch liet verwijderen om als cadeau aan haar vriend te geven. Nu heeft ze er spijt van. 

Paulina Casillas Landeros, een 23-jarige schone uit Jalisco, Mexico, onderging eerder al operaties zoals een ‘rugcorset’, waarbij een piercing door je ruggenwervel wordt geplaatst en een zogenaamde ‘split tongue’.

In 2015 besloot ze dan om haar navel te laten verwijderen omdat het “hetgeen is wat ons menselijk maakt”, en als geschenk aan vriend Daniel Ramirez te geven. Nu drie jaar later heeft ze spijt van die beslissing en noemt ze het “impulsief” en “roekeloos”.

“Ik heb een moeilijke jeugd gehad en had toen amper contact met mijn familie”, aldus de student toerisme. “Lichaamsmodificaties hebben me altijd gefascineerd, er is iets transcenderend aan. Ik was erg kwaad en wou met alles en iedereen breken. Door m’n navel weg te halen wou ik mezelf op een symbolische wijze ‘ontmenselijken’.”

Infectie

Voor Landeros was na de operatie de kous nog niet meteen af. “De dokter gaf me slecht advies hoe de wonde te verzorgen, en het infecteerde. Dagenlang moest ik in bed blijven liggen. Ik kon niet uitrekken, bukken, rechtop staan of lachen. Het werd gradueel beter, maar het zal nooit meer 100 procent dicht zijn.”

Ondertussen niet meer samen met haar vriend

Ondanks het kostbare cadeau hield de relatie van Landeros niet stand. “Ik was toen erg verliefd op hem, hij had me door heel wat problemen gesteund en hij is nog steeds één van de meest invloedrijke mensen in m’n leven. Het is iets wat ik een opwelling deed, we waren jong en onbezonnen. Ik kan de klok niet terugdraaien helaas.”

 
Ze stak haar navel in een klein zakje met een briefje dat ‘Ik hou van jou’ las. “Hij heeft het nog steeds zal het altijd bijhouden omdat hij de betekenis erachter kent. We zijn goede vrienden nu, maar we zullen elkaar altijd graag zien.”

(c) Caters News Agency
(c) Caters News Agency
(c) Caters News Agency