Weerbericht - Buiig en fris herfstweer

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zaterdag wordt het wisselvallig met in het westen intense buien met mogelijk onweer. In het oosten van het land is de buienneiging een stuk minder en is het de meeste tijd droog met ook meer opklaringen. De maxima liggen tussen 5 graden in Hoog- België en 10 graden aan zee. Zaterdagavond zijn nog enkele lokale buien mogelijk, vooral dan aan zee. 's Nachts wordt het overal droog en komen er stilaan brede opklaringen. De minima liggen tussen lokaal 0 graden in Hoog- België en 5 graden aan zee. Dat meldt het KMI. Zondag is het droog met eerst nog opklaringen op de meeste plaatsen. Vanuit het zuidoosten neemt de bewolking geleidelijk toe. 's Avonds en 's nachts is er kans op winterse neerslag in de Ardennen. De maxima liggen tussen 3 graden in Hoog- België en 8 of 9 graden in het westen van het land.

Maandag is het doorgaans zwaarbewolkt en kan er hier en daar wat lichte neerslag vallen met op de Ardense Hoogten nog altijd kans op wat sneeuwvlokken. Het is fris met maxima van 3 tot 8 graden.

Dinsdag wordt het mogelijk onstuimig met vrij veel neerslag en wind. In de Ardennen kan de neerslag geruime tijd winters zijn. De maxima liggen tussen 3 en 10 graden.

Woensdag is het zwaarbewolkt met kans op wat regen of enkele buien. De maxima schommelen tussen 9 en 13 graden.

Donderdag en vrijdag is het wisselend bewolkt met kans op enkele buien. De maxima liggen tussen 9 en 14 graden bij een matige wind uit zuid tot zuidwest.

bron: Belga