Verdachte van 26 jaar oude moord gaat over tot bekentenissen

Stephaan D.L. (54) uit Deurne, die verdacht wordt van de moord op Ariane Mazijn (30) in 1992, is nu toch tot bekentenissen overgegaan. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad vandaag. Het parket van Antwerpen en de advocaten van de verdachte geven geen commentaar.
Het levenloze lichaam van Ariane Mazijn werd op 17 juni 1992 door haar vriend aangetroffen in een studio aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Ze werd gewurgd met een snoer en had ook verschillende snij- en steekwonden. Het onderzoek naar de dader kwam al gauw muurvast te zitten.

In 2017 matchte DNA dat op het lichaam van het slachtoffer werd aangetroffen met een DNA-spoor van Stephaan D.L. dat in de databank van veroordeelden was opgenomen. Hij had zijn DNA moeten afstaan na een veroordeling tot zes maanden cel met uitstel wegens een poging tot diefstal.

Stephaan D.L. werd eerder deze maand opgepakt. Hij is ruitenwasser van beroep en werkte ook in het appartementsgebouw van het slachtoffer. De vijftiger verklaarde dat er seksueel contact was geweest, maar ontkende eerst iedere betrokkenheid bij haar dood. Zijn DNA werd echter ook op het wurgsnoer aangetroffen. In een nieuw verhoor, dat deze week werd afgenomen, is hij volgens de kranten nu toch tot bekentenissen overgegaan.

bron: Belga