Stephens treft Svitolina in finale WTA Finals

Sloane Stephens (WTA 6) heeft zich vandaag verzekerd van een ticket voor de finale van de WTA Finals in Singapore (hard/7 miljoen dollar). De Amerikaanse treft daarin de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 7). De halve finale tussen Stephens en Karolina Pliskova (WTA 8) leek af te stevenen op een klinkende overwinning voor de Tsjechische, die doorstoomde naar 0-6 en 0-2. Maar nadien knokte Stephens zich alsnog in de wedstrijd, die ze uiteindelijk zou winnen: 0-6, 6-4 en 6-1. De wedstrijd duurde 1 uur en 57 minuten. De Tsjechische en de Amerikaanse keken elkaar voor de vierde keer in de ogen, in de tussenstand is het nu 3-1 voor Stephens.

In de finale neemt de 25-jarige Stephens het op tegen de één jaar jongere Svitolina. De Oekraïense haalde het eerder op de dag in drie sets met 7-5, 6-7 (5/7) en 6-4 van de Nederlandse Kiki Bertens (WTA 9). Stephens en Svitolina namen het al drie keer tegen elkaar op, de Amerikaanse leidt met 2-1. In augustus van dit jaar was Stephens met tweemaal 6-3 de beste in Montréal.

Stephens, in 2017 winnares van de US Open, neemt voor het eerst deel aan de WTA Finals. Dit jaar was de Amerikaanse al de beste in Miami. Ze heeft zes WTA-titels op haar palmares staan.

bron: Belga