Staking Aviapartner Brussels Airport – Directie schiet met scherp op vakbonden

Volgens de directie van Aviapartner raken gestrande reizigers op Brussels Airport in Zaventem niet aan hun bagage “door een gebrek aan empathie van de vakbonden”. Dat meldt de directie zaterdag. Sinds het begin van de staking, die donderdagnamiddag uitbrak, staan op Brussels Airport meer dan tien vliegtuigen van acht luchtvaartmaatschappijen aan de grond. De meeste toestellen zijn nog steeds geladen met bagage van aankomende of vertrekkende passagiers. De directie van Aviapartner probeert een oplossing te vinden voor gestrande, meestal buitenlandse reizigers die niet aan hun bagage kunnen.
“Enkele werkwillige medewerkers zijn bereid om de bagage uit de vliegtuigen te halen. Maar zij botsen op onwil van de vakbonden”, stelt de directie. “We hebben tevergeefs aan de vakbondsafgevaardigden voorgesteld om toe te laten de vliegtuigen af te laden en te laten vertrekken, zonder passagiers of nieuwe bagage aan boord.”
Belga heeft ter plaatse vastgesteld dat zich bij de twee toegangen voor het personeel van Aviapartner geen werkwilligen hebben aangediend.

bron: Belga