Schutter Pittsburgh – “Acht doden bij schietpartij, dader opgepakt”

Doden bij schietpartij aan synagoge in Pittsburgh
Schutter Pittsburgh - "Acht doden bij schietpartij

Aan een synagoge in de Amerikaanse stad Pittsburgh, in de noordoostelijke staat Pennsylvania, heeft een schutter zaterdagochtend acht mensen doodgeschoten. De dader, een 46-jarige blanke man, werd na een vuurgevecht met de politie opgepakt. Drie agenten zouden daarbij geraakt zijn door kogels. Dat meldt NBC News. Andere media houden het op “meerdere doden”. Het gaat om de Tree of Life Congregation Synagogue in de wijk Squirrel Hill, waar een relatief grote gemeenschap Joden woont.
De schutter, die door getuigen omschreven wordt als een “zware blanke man met baard”, zou het vuur geopend hebben tijdens een gebedsdienst. Het is vooralsnog onduidelijk of hij het gebouw is binnengegaan of mensen buiten heeft beschoten.
Toen opgeroepen agenten ter plaatse kwamen, werden ook zij onder vuur genomen. Drie van hen werden met schotwonden afgevoerd. De ordediensten omsingelden het gebouw. Buurtbewoners moeten in hun huizen blijven.
Intussen heeft de politie in New York agenten gestuurd om de synagoges in de stad te bewaken.
De Amerikaanse president Donald Trump reageerde al op Twitter: “Watching the events unfolding in Pittsburgh, Pennsylvania. Law enforcement on the scene. People in Squirrel Hill area should remain sheltered. Looks like multiple fatalities. Beware of active shooter. God Bless All! ”

bron: Belga