Na doden in Gazastrook, volgen raketten op Israël

Nadat het protest van Palestijnen op de Gazastrook vrijdag opnieuw uitmondde in dodelijk geweld, werden er vrijdagavond raketten afgevuurd vanuit de Gazastrook op het zuiden van Israël. Volgens het Israëlische leger ging het om minstens tien tot twaalf raketten. Het zou gaan om de zwaarste aanval in maanden.
Het is niet bekend of de projectielen schade hebben aangericht of slachtoffers hebben gemaakt. Verschillende van de raketten konden onschadelijk worden gemaakt door de Israëlische luchtafweer, aldus het leger. De aanval werd nog niet opgeëist door een Palestijnse groepering.
De Palestijnen in de Gazastrook protesteren al maanden elke vrijdag tegen de Israëlische blokkade. Daarbij kwam het al herhaaldelijk tot dodelijk geweld. Vrijdag maakten de Palestijnse autoriteiten melding van vier dodelijke slachtoffers op de Gazastrook. Het gaat om jonge mannen, tussen 19 en 27 jaar, die werden doodgeschoten door Israëlische soldaten. Zo’n 180 demonstranten raakten gewond.
Egypte stuurde onderhandelaars naar het gebied, in een poging om te bemiddelen en een verdere escalatie van geweld tussen Hamas en Israël te vermijden.

Bron: Belga